Actueel

Populus cantat - compacte cursus gregoriaans

Populus cantat - compacte cursus gregoriaans

POPULUS CANTAT

Compacte cursus gregoriaans

Leer gregoriaans zingen met directe praktijkmogelijkheid!

De katholieke kerkmuziek kent een rijk verleden. Zo dateert het gregoriaans uit de achtste eeuw. Tot op de dag van vandaag kunnen delen van deze rijke geschiedenis wekelijks worden beluisterd in kerken over de hele wereld.

U zult het als een verrijking ervaren wanneer u met het gregoriaans kennismaakt en helemaal wanneer u de vaste gezangen kunt meezingen. Denkt u bijvoorbeeld aan het Credo, het Tantum Ergo en het Salve Regina.

U heeft deze mogelijkheid door een compacte cursus van vijf bijeenkomsten. U kunt daarbij direct aan de slag door op zondagmorgen mee te zingen in de Schola tijdens de Hoogmis in de Amsterdamse Onze Lieve Vrouwekerk.

U hoeft geen zangtalent te zijn om aan de cursus deel te nemen en noten lezen is geen vereiste. Naast de zang besteden we op een toegankelijke manier ook aandacht aan het begrijpen van de gebruikte muzieknotatie.

  • Leiding: Nicholas Papadimitriou, dirigent-organist van de Amsterdamse Onze Lieve Vrouwekerk.
  • Wanneer? Op vijf zondagmiddagen: 12 en 19 februari, 5, 12 en 19 maart van 12.45 tot 13.45 uur (aansluitend na de Mis van 11.15).
  • Waar? De Kleine Zaal naast de Onze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 218 B.
  • Wat kost het? € 50,- (o.a. voor materiaal. Contant betalen bij de eerste bijeenkomst).

• Aanmelding: Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.