Over Erik-Jan Eradus

Erik-Jan Eradus kreeg zijn eerste muzikale vorming aan de Koorschool St. Bavo in Haarlem. Hij studeerde orgel bij Bernard Bartelink, Jacques van Oortmerssen en Jean Boyer. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Andres Cea Galan (Spaanse muziek), Andrea Marcon (Italiaanse muziek), Cor van Wageningen (Max Reger) en Hans-Ola Ericsson (Messiaen).

Erik-Jan was van 2002 tot 2010 dirigent-organist van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Amsterdam.

In 2011 is hij benoemd tot muziekdirecteur van de Matthias-Laurentius parochie in Alkmaar.

Per 1 november 2012 is Erik-Jan terug bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Amsterdam.

Daarnaast is Erik-Jan organist-dirigent van de kapel in St. Jacob-in-de-Hout te Haarlem, cantor-organist in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk in Heemstede, cantor-organist in verzorgingshuis Nieuw Delftweide in Haarlem, dirigent-organist in de verzorgingshuizen Oudtburgh in Bergen en Lauwershof in Oudorp en dirigent van Gemengd Koor Alma Musica in Wormerveer.

Erik-Jan is bespeler en verzamelaar van het Franse drukwind-harmonium. Door zijn groeiende collectie staan er diverse historische instrumenten op plaatsen waar zij ook in de liturgie gebruikt kunnen worden.