Een afscheid en een (hernieuwd) welkom

Op dinsdagavond 30 oktober 2012 nam het koor tijdens een gezellig samenzijn in het ontmoetingscentrum afscheid van zijn dirigent-organist David Boos. Na een verblijf van 10 jaar in Nederland heeft David besloten terug te keren naar zijn vaderland Oostenrijk.

Na zijn studie aan de Musikhochschule in Wenen kwam David naar Nederland waar hij o.a. studeerde aan het conservatorium in Amsterdam. In Nederland was hij actief als organist en als dirigent van verschillende koren.

In 2011 volgde hij Erik-Jan Eradus op als dirigent-organist in onze kerk. Op 2 januari 2011 was zijn eerste uitvoering met het Sint Alphonsuskoor, zonder repetitie vooraf werd de mis van Joseph Haydn uitgevoerd. Dat ging zo goed dat sommige koorleden voorstelden de wekelijkse repetitie maar af te schaffen. Gelukkig ging dit niet door en dus werd elke dinsdagavond trouw gerepeteerd. Tijdens de repetities bleek dat David een gedreven leraar is, hij gaf veel uitleg over de achtergronden van de muziek.

David verzorgde ook als cantor-organist de muzikale begeleiding van de mis op zaterdagavond. Zijn didactische kwaliteiten kwamen tot uiting tijdens “Populus Cantat”, een cursus Gregoriaans voor kerkbezoekers en tijdens de serie lezingen over de geschiedenis van de katholieke kerkmuziek.

Met het projectkoor Capella cor Mariae voerde hij in onze kerk missen van Cristóbal de Morales, Orlando di Lasso, Josquin des Prez en William Byrd uit.

Koor en kerkbezoekers zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn muzikale inbreng, wij wensen hem in Oostenrijk het allerbeste.

Het was die avond niet alleen een afscheid, als opvolger van David mochten wij Erik-Jan Eradus verwelkomen. Hij is voor velen van ons geen onbekende want hij was al van 2003 tot 2011 dirigent-organist in onze kerk. De koorleden verheugen zich over de hernieuwde samenwerking.

Erik-Jan (links) en David (rechts) op 30 oktober 2012 in het ontmoetingscentrum
(Foto: Tessy Caacbay)